GNU bug report logs - #15823
default --tag does not work as documented

Please note: This is a static page, with minimal formatting, updated once a day.
Click here to see this page with the latest information and nicer formatting.

Package: libtool; Reported by: Stefan Fritsch <sf@HIDDEN>; dated Wed, 6 Nov 2013 17:42:03 UTC; Maintainer for libtool is bug-libtool@HIDDEN.

Message received at submit <at> debbugs.gnu.org:


Received: (at submit) by debbugs.gnu.org; 6 Nov 2013 17:41:31 +0000
From debbugs-submit-bounces <at> debbugs.gnu.org Wed Nov 06 12:41:31 2013
Received: from localhost ([127.0.0.1]:37708 helo=debbugs.gnu.org)
	by debbugs.gnu.org with esmtp (Exim 4.80)
	(envelope-from <debbugs-submit-bounces <at> debbugs.gnu.org>)
	id 1Ve76g-0005Nw-EZ
	for submit <at> debbugs.gnu.org; Wed, 06 Nov 2013 12:41:30 -0500
Received: from eggs.gnu.org ([208.118.235.92]:59057)
 by debbugs.gnu.org with esmtp (Exim 4.80)
 (envelope-from <sf@HIDDEN>) id 1Ve745-0005JC-OB
 for submit <at> debbugs.gnu.org; Wed, 06 Nov 2013 12:38:50 -0500
Received: from Debian-exim by eggs.gnu.org with spam-scanned (Exim 4.71)
 (envelope-from <sf@HIDDEN>) id 1Ve73v-00006B-63
 for submit <at> debbugs.gnu.org; Wed, 06 Nov 2013 12:38:44 -0500
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.3.2 (2011-06-06) on eggs.gnu.org
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=-1.9 required=5.0 tests=BAYES_00 autolearn=disabled
 version=3.3.2
Received: from lists.gnu.org ([2001:4830:134:3::11]:38560)
 by eggs.gnu.org with esmtp (Exim 4.71)
 (envelope-from <sf@HIDDEN>) id 1Ve73v-000067-32
 for submit <at> debbugs.gnu.org; Wed, 06 Nov 2013 12:38:39 -0500
Received: from eggs.gnu.org ([2001:4830:134:3::10]:60772)
 by lists.gnu.org with esmtp (Exim 4.71)
 (envelope-from <sf@HIDDEN>) id 1Ve73q-0005XQ-6o
 for bug-libtool@HIDDEN; Wed, 06 Nov 2013 12:38:38 -0500
Received: from Debian-exim by eggs.gnu.org with spam-scanned (Exim 4.71)
 (envelope-from <sf@HIDDEN>) id 1Ve73l-00005S-EV
 for bug-libtool@HIDDEN; Wed, 06 Nov 2013 12:38:34 -0500
Received: from eru.sfritsch.de ([188.40.99.202]:41185)
 by eggs.gnu.org with esmtp (Exim 4.71)
 (envelope-from <sf@HIDDEN>) id 1Ve73l-00005J-8r
 for bug-libtool@HIDDEN; Wed, 06 Nov 2013 12:38:29 -0500
Received: from [10.1.1.6] (helo=k.localnet)
 by eru.sfritsch.de with esmtp (Exim 4.72)
 (envelope-from <sf@HIDDEN>) id 1Ve73i-0001co-7d
 for bug-libtool@HIDDEN; Wed, 06 Nov 2013 18:38:26 +0100
From: Stefan Fritsch <sf@HIDDEN>
To: bug-libtool@HIDDEN
Subject: default --tag does not work as documented
Date: Wed, 06 Nov 2013 18:38:25 +0100
Message-ID: <26114583.SYLUhqUx0h@k>
User-Agent: KMail/4.10.5 (Linux/3.11-1-amd64; KDE/4.10.5; x86_64; ; )
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 7Bit
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
X-detected-operating-system: by eggs.gnu.org: GNU/Linux 2.6.x
X-detected-operating-system: by eggs.gnu.org: Error: Malformed IPv6 address
 (bad octet value).
X-Received-From: 2001:4830:134:3::11
X-Spam-Score: -5.0 (-----)
X-Debbugs-Envelope-To: submit
X-Mailman-Approved-At: Wed, 06 Nov 2013 12:41:28 -0500
X-BeenThere: debbugs-submit <at> debbugs.gnu.org
X-Mailman-Version: 2.1.15
Precedence: list
List-Id: <debbugs-submit.debbugs.gnu.org>
List-Unsubscribe: <http://debbugs.gnu.org/cgi-bin/mailman/options/debbugs-submit>, 
 <mailto:debbugs-submit-request <at> debbugs.gnu.org?subject=unsubscribe>
List-Archive: <http://debbugs.gnu.org/cgi-bin/mailman/private/debbugs-submit/>
List-Post: <mailto:debbugs-submit <at> debbugs.gnu.org>
List-Help: <mailto:debbugs-submit-request <at> debbugs.gnu.org?subject=help>
List-Subscribe: <http://debbugs.gnu.org/cgi-bin/mailman/listinfo/debbugs-submit>, 
 <mailto:debbugs-submit-request <at> debbugs.gnu.org?subject=subscribe>
Errors-To: debbugs-submit-bounces <at> debbugs.gnu.org
Sender: "Debbugs-submit" <debbugs-submit-bounces <at> debbugs.gnu.org>
X-Spam-Score: -5.0 (-----)

Hi,

the libtool documentation [1] says: "When no tag is specified, libtool 
will default to CC; this tag always exists." But this is not what 
libtool does. Depending on the libtool configuration, the --tag 
parameter seems to be necessary, resulting in the "unable to infer 
tagged configuration" error. See, e.g. the bug report at [2]. Please 
either

- fix libtool, or
- document when exactly --tag is required

Cheers,
Stefan

[1] http://www.gnu.org/software/libtool/manual/libtool.html#Tags
[2] https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=47691





Acknowledgement sent to Stefan Fritsch <sf@HIDDEN>:
New bug report received and forwarded. Copy sent to bug-libtool@HIDDEN. Full text available.
Report forwarded to bug-libtool@HIDDEN:
bug#15823; Package libtool. Full text available.
Please note: This is a static page, with minimal formatting, updated once a day.
Click here to see this page with the latest information and nicer formatting.
Last modified: Fri, 31 Oct 2014 17:00:04 UTC

GNU bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.